Ağustos 14, 2006

Rulo Kurabiye



Hafta sonu yine denizle kucak kucağa bir tatil geçirdim:) Suyun insanın stresi aldığı ve iştahını açtığı hepimizce malum. Yemek için bahane çok:) Bir de ben ikindi çaylarını kurabiye ile çok severim. (Candancığım boşuna Kurabiyem demiyor bana:)) Bu nedenle duyduğum, yediğim tüm kurabiye tariflerini denemeye çalışırım. TV de bir kanalda rastladığım basit bir tariften yola çıkarak yukarıdaki kurabiyeyi yaptım yazlıkta çok beğendiler, ben de beğendim ama bir dahaki sefere biraz değişiklik yapacağım. Çünkü biraz daha tatlı seviyorum, hafif geldi bana.

Malzeme

  • 1 paket Margarin (Teremyağ 250 gr)
  • 2 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri (Bana az geldi)
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 2 tatlı kaşığı kakoa
  • Dövülmüş ceviz



Oda sıcaklığında yumuşak margarinle birlikte yumurta, şeker ve kabartma tozunu birlikte iyice karıştırın. Pürüzsüz hale gelince elenmiş unu yavaş yavaş dökerek ele yapışmayacak bir hamur haline getirin. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.Çıkardıktan sonra 2 parçaya ayırın ve bir parçasına, az süt ile erittiğiniz kakoa'yı karıştırarak iyice yoğurun. İki parça hamuru da ayrı ayrı çok bastırmayarak açın ve üst üste koyun. İçerisine dövülmüş ceviz serperek rulo haline getirin. Bu işlemi yaparken ruloyu ortadan kenarlara doğru biraz uzatmaya gayret edin. Rulonuzu 1.5/2 cm kalınlığında (isteğe bağlı) kestikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıttığınız 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.



Aslında çok fazla yemek paylaşmak istemiyorum ama bu aralar hobby üretimleri azaldığı yemek üretimi çoğaldığı için paylaşmak istedim. Hepinize iyi bir hafta diliyorum.

Hiç yorum yok: